Za siguran&ugodan odmor

ISKORISTITE JEDNOSTAVNA I EFIKASNA EKOLOŠKA RJEŠENJA

Za sreću je potrebno puno pažnje i planiranja a za nesreću samo trenutak nepažnje. Jednostavna i efikasna rješenja mogu vam odmor učiniti još ugodnijim a brigu svesti na minimum.

Partneri za vašu sigurnost

Savjet za sigurnost

Odvojite nekoliko minuta da proučite upute kako koristiti aparat te se upoznajte s postupcima kod izbijanja požara. Također upoznajte svoju obitelj, prijatelje u kampu, tim ili posada s postupcima u slučaju požara.

Vaš kamper, kamp kućica ili mali šator je vaš dom na odmoru. Vaš dom znači sigurnost. Uz malo truda on može takav i ostati.

Ako posjedujete vatrogasni aparat pobrinite se da je redovno servisiran.
Ako vaš aparat izgleda ovako zamijenite ga novim. Naša preporuka je aparatom na pjenu.

Važno je znati!

Nikada ne gasite zapaljeno ulje ili masnoće s vodom

Otvoreni plamen je uvijek moguć izvor požara. Bilo da on dolazi iz svijeće, plinskog kuhala ili logorske vatre. Ne ostavljajte otvoreni plamen bez nadzora. Zdrav razum i odgovorno ponašanje su najbolja prevencija.

Većina požara u kamperima i kamp kućicama je izazvana kvarom na električnim instalacijama. U sistemu istosmjerne struje postoji nekoliko mjesta na koje bi trebalo obratiti pažnju. Baterije, punjači, spojni kablovi, ispravljači napona i hladnjak. Osigurajte da su te komponente u ispravnom stanju ako ne zamijenite iste.

  • Ako punjač radi neispravno može doći do eksplozije baterije.
  • Ako koristite plinsko električni hladnjak redovno ga servisirajte i prije puštanja u pogon provjerite da li je plamenik čist od vanjskih prljavština (osinjak, lišće ili sitni otpad)
  • Webasto ili slično grijanje potrebno je redovno profesionalno održavati.

Važno je znati!

Većina požara u kamperima i kamp kućicama je izazvana kvarom na električnim instalacijama.

Kod neispravnih uređaja može doći do požara ili oslobađanja ugljičnog monoksida. Za vašu sigurnost ugradite detektor ugljičnog monoksida.

  • Ako koristite plin za kuhanje ili vanjski roštilj provjerite instalaciju i redovno mijenjajte brtve na ventilu. Gumena spojna cijev ima svoj rok trajanja i trebala bi se mijenjati svake 4 do 5 godina. Provjeravajte redovno i regulator pritiska plina.
  • Plinske boce za kamp kao i svi spremnici pod tlakom podliježu periodičnom pregledu.

Ako vaša kamp kućica ili kamper imaju spremište za razne sitnice u njemu ne gomilajte zapaljive tvari. Dobra praksa je da takav materijal držite u kutiji koju možete lako i brzo maknuti od požara.

Posebno obratite pažnju na razrjeđivače, ulja i boje u spreju.

Dobro je znati

Za kamp se preporučuju boce od aluminija ili kompozita.

Aparati i uređaji prilagođeni uporabi u kampu

Za sve informacije

LOKACIJA

Industrijska 6
Žminj - Istra
HRVATSKA

KONTAKT BROJ

M: +385 91 51 71 355

Ili nam pošaljite poruku....